Jubilejno, tradicionalno, etnološko in kulinarično obarvano prireditev so pričeli ljudski glasbeniki Braslovški ajnzarji. Udeležence je nato nagovoril predsednik TD Braslovče Branko Ribizel in pozdravil izdelovalce salam ter druge udeležence. Sledila je krajša slovesnost, na kateri je župan Občine Braslovče, Branimir Strojanšek, podelil priznanja najbolj zaslužnim za dolgoletno sodelovanje pri organizaciji salamijad. Prejeli so jih: Danijel Cokan, Anton Klokočovnik, Boštjan Kragl, Janko Pirnat, Dominik Pongračič, Anton Ramšak, Branko Ribizel, Branko Šporn in Janez Šumak.
Nato so podelili priznanja in pokal za 20. salamijado. Največ točk in prvo mesto je prejela salama Milana Benka iz Čemšenika, na drugo mesto se je uvrstila salama domačina Pavla Stropnika, na tretje mesto pa salama Felicijanovih iz Boštanja pri Sevnici.
Organizatorji namreč vsako leto pobirajo stave za oceno dolžine salame, dobi pa jo tisti, ki po uradni izmeri ugani njeno dolžino, oziroma ji je najbližje. Tokrat je dejansko dolžino salame (2735 mm), ki jo je izmerila tri članska komisija, uspelo uganiti dvema udeleženkama. In sicer slovenski rojakinji Emmi Sitter iz Avstrije in Savinjčanki Jožici Lesjak, ki sta si salamo velikanko tudi prerezali na pol in iz salamijade odšli bogatejši z zanimivo izkušnjo ocenjevanja ter kulinarično dobroto, ki bo zadoščala za kar nekaj malic ali druženj s prijatelji.
Na slikah nekaj foto utrinkov s prireditve.